Kategorien
Bitcoin

Institutionele Beleggers richten hun aandacht op Decentrale Financiering

Waarom we nu een duidelijke institutionele belangstelling zien voor de groeiende ruimte van gedecentraliseerde financiering die het naar het volgende niveau zal tillen.

De gedecentraliseerde financiële sector is gestaag gegroeid en begint de vruchten te plukken van zijn werk. Maar hoewel er veel hype is rond de projecten en toepassingen van DeFi, vooral tijdens het ongekende gebrek aan volatiliteit van Bitcoin (BTC), is er nog een lange weg te gaan.

De technologie bevindt zich nog in het beginstadium, maar zelfs als kwesties van bruikbaarheid, schaalbaarheid, interoperabiliteit en gebrek aan reglementaire duidelijkheid de ruimte blijven ergeren, is de belofte van DeFi ontegensprekelijk, en is de waarde ervan onmogelijk te negeren.

De onstuitbare groei van DeFi in 2020

Tot nu toe is 2020 voor velen niet het beste jaar geweest, maar DeFi is zeker tot zijn recht gekomen door exponentieel uit te breiden. Het voorbij een belangrijke mijlpaal in februari toen de cumulatieve waarde van penningen vergrendeld in DeFi-toepassingen meer dan 1 miljard dollar bereikt. Ondanks sommige daling van een uitverkoop in maart die gemorst in alle markten, dat aantal al hersteld tegen juni. Vandaag staat het op 2,52 miljard dollar.

Onder enkele van de belangrijkste protocollen om deze groei te stimuleren is gedecentraliseerd orakelnetwerk Chainlink, waarvan de penning dit jaar met meer dan 1.000% is geëxplodeerd. Lending protocollen hebben ook gezien een aantal van de meest tractie, met Compound goed voor 28% van de totale vergrendelde waarde en MakerDAO volgende niet ver achter. Het nieuwe fenomeen van „yield farming“ heeft investeerders en cryptohandelaren mogelijkheden geboden om winst te maken.

Rendementslandbouw, ook wel liquiditeitsmijnbouw genoemd, is een belangrijk stimuleringsmechanisme dat DeFi-protocollen gebruiken om liquiditeit aan te trekken. Dit doen ze door governance tokens uit te geven, zoals Compound’s coin, COMP, die governance rechten geven aan de houders die de broodnodige liquiditeit in het netwerk brengen.

Door al deze acties behoort de uitgifte van DeFi-munten tot de best presterende crypto-activa van dit jaar. Naast de duizelingwekkende groei van COMP na het betreden van de markt en de onstuitbare opkomst van Chainlink’s LINK, hebben andere DeFi-munten, zoals Aave (LEND) en Bancor (BNT), de afgelopen 90 dagen een winst van meer dan 300% geboekt.

Geen enkel slim geld kan stellaire groei als deze negeren in de DeFi-ruimte, die nog steeds grotendeels wordt gedomineerd door retailinvesteerders. Het heeft echter wel enige serieuze aandacht gekregen van institutionele beleggers – ondanks het feit dat de infrastructuur nog niet helemaal klaar is. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden.

De opkomst van de institutionele interesse voor DeFi

Volgens een recent onderzoek van Fidelity Asset Management vindt 80% van de ondervraagde instellingen het beleggen in digitale activa nu aantrekkelijk. Dat is een groot aantal en een gigantische verschuiving in vergelijking met slechts een paar jaar geleden toen velen Bitcoin Up en andere cryptocurrencies als oplichterij brandmerkten.

Maar naast het investeren in bekende digitale activa, hebben sommige belangrijke traditionele investeringsbedrijven hun interesse verlegd naar DeFi om de ontwikkeling van de ruimte te helpen. De Chicago DeFi Alliance, bijvoorbeeld, bestaat uit enkele van de beste handels-, makelaars- en beleggingsondernemingen. Dit initiatief werd in het leven geroepen om veelbelovende startende DeFi’s te ondersteunen met financiering, middelen, marketmaking en andere diensten.

We hebben het over kolossale spelers als TD Ameritrade, Arca en CMT Digital. Alle betrokken bedrijven hebben zich ingezet voor zowel de ontwikkeling van de ruimte als de regulering ervan. Maar terwijl de regelgeving onmiskenbaar onduidelijk blijft over deze gedecentraliseerde, multi-jurisdictionele ruimte, zijn de investeerders zeer aangemoedigd door actie van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten met betrekking tot de aandelen van Arca op de New York Stock Exchange deze maand.

Een Bitcoin-ETF mag dan nog steeds een hot potato zijn, maar in juli heeft de SEC een op Ethereum gebaseerd fonds goedgekeurd. Na bijna 20 maanden duwen voor de beslissing, begon Arca Labs op 6 juli met de verkoop van aandelen in haar Arca U.S. Treasury Fund na ontvangst van een officiële „Notice of Effectiveness“.

De digitale aandelen van Arca, die door SEC zijn goedgekeurd, worden vertegenwoordigd door ArCoins en worden verhandeld op de blokketen van het Ethereum. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de hele industrie, aangezien het de eerste keer is dat de SEC een fonds met cryptografische penningen heeft toegelaten tot de investeringsmarkten – en het is een enorme stap in de goede richting om de traditionele financiering te verenigen met investeringen in digitale activa.

Positieve vooruitzichten voor Ethereum 2.0

Terwijl het handelsvolume van Bitcoin een half jaar geleden een dieptepunt heeft bereikt, blijft de interesse van verschillende belangrijke spelers zich richten op Ethereum. De grootste crypto-beleggingsfirma ter wereld, Grayscale, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn gewicht van Bitcoin en Ether (ETH) in zijn Digitaal Large-Cap-beleggingsfonds verhoogt.

De belangrijkste participatie van het fonds blijft natuurlijk nog steeds Bitcoin; tussen maart en juni is het percentage van BTC in zijn fonds gestegen van 81% naar 81,5%. De weging van Ethereum bij Grayscale steeg echter ook aanzienlijk van 9,6% naar 11,7% in het tweede kwartaal.

Al deze institutionele interesse in Ether is uiterst positief voor de gemeenschap in de aanloop naar Ethereum 2.0, en we zijn blij dat we in de voorhoede zijn van de volgende grote golf van crypto-adoptie die uiteindelijk de echte activa naar de blokketen zal brengen en de onbeklede een kans zal geven om toegang te krijgen tot financiële diensten. We vermelden niet alleen de grote DeFi-munten waaronder LINK, Maker (MKR) en COMP, maar we behoren ook tot de eerste validatoren op het Topaz-testnet, het testnet van Ethereum voor Ethereum 2.0.

We breiden onze voetafdruk in de DeFi-ruimte voortdurend uit met uitleenmogelijkheden voor klanten, DeFi governance token listings en onze eigen publieke keten, OKChain, waardoor een groot aantal DeFi-applicaties op grote commerciële schaal kunnen worden gebouwd.

We zijn ons bewust van de uitdagingen die de DeFi-ruimte met zich meebrengt en begrijpen de stappen die nog moeten worden gezet. Maar de toegenomen institutionele interesse in een nog steeds actueel gebied is een goed teken dat DeFi zal blijven uitbreiden, en OKEx is blij om in de voorhoede van de volgende revolutie van crypto te staan.