Dezember 6, 2023

Bitcoinin ja S & P500: n korrelaatio sulkeutuu kaikkien aikojen korkeimmalle, kun salausmarkkinat ovat toipumassa

Kryptovaluutan asiantuntijat ja harrastajat keskustelevat usein siitä, korreloivatko Bitcoin ja osakemarkkinat. Yksi puoli sanoo, että Bitcoin Code on itsenäinen omaisuus, jolla ei ole riippuvuutta perinteisestä rahoitusalasta. Mutta toiset väittävät, että perinteiset markkinat ja Bitcoin nousevat ja laskevat samanaikaisesti , kun osakemyynnit vaikuttavat suoraan digitaalisen valuutan hintaan.

Suosittu Crypto Twitter-tili IncomeSharks säädetyn argumentti läsnäolo korrelaation ytimekkäästi on tweet

Hän huomautti, kuinka Bitcoin ja osakemarkkinat ovat liikkuneet yhdessä räikeissä hyppyissä toistaiseksi vuonna 2020.

„Vain muistutus siitä, että osakemarkkinoiden pudotus sai Crypto putoamaan sen mukana. Tämä on luonnostaan ​​nouseva, koska se ei pudonnut yksin. Sama oli totta, kun covid aiheutti $ BTC: n pudotuksen arvoon 3.6k. On vaikea väittää, että markkinat eivät ole tässä yhteydessä yhteydessä toisiinsa. ”

CoinMetricsin tutkimuksen mukaan Bitcoin ja S&P 500 ovat lähestymässä kaikkien aikojen korkeinta korrelaatiota.

Pearsonin korrelaatiokerrointa käytetään CoinMetricsin tutkimuksessa määrittämään, kuinka läheisesti markkinat ovat yhteydessä toisiinsa. Bitcoinin ja S&P 500: n 180 päivän korrelaatio saavutti 0,4905 tämän viikon alussa ja laski sitten 0,36: een.

Positiivinen luku osoittaa läheistä korrelaatiota, kun taas nollan alapuolella oleva luku merkitsisi markkinoiden taipumusta liikkua vastakkaisiin suuntiin

TheBlockin mukaan kaikkien aikojen korkein korrelaatio tuli tämän vuoden 14. maaliskuuta. Mutta kuten salausanalyytikko Mati Greenspan huomautti, Bitcoinilla oli sitten pitkittynyt ajanjakso, jolloin se ei korreloinut tai vain heikosti korreloi osakemarkkinoiden kanssa. Tuolloin hän väitti, että „aikana, jolloin Fed tulostaa rahaa, se lähettää hintoja ylös kaikilla markkinoilla“.

Sijoittajien on tärkeää saada tietoa siitä, kuinka vahvasti tietyt markkinat korreloivat. Jotta vältettäisiin volatiliteetti ja edistettäisiin monipuolistamista, sijoittajat haluavat pysyä poissa sijoituksista, jotka historiallisesti liikkuvat toistensa suhteen.