Jan Shk Mar Pri Maj Qer Kor Gsh Sht Tet Nen Dhj
2008 19 23 26 26 21 20 11 14 19 20 13 19
2009 16 14 19 23 21 29 9 12 21 27 13 8
2010 10 13 19 25 19 18 23 12 18 13 15 3
2011 4 5 29 14 19 28 12 17 23 27 30 23
2012 21 17 32 18 13 23 19 11 34 22 26 20
2013 7 15 22 16 29 22 14 11 22 23 18 12
2014 15 16 19 13 17 18 5 9 13 11 6 18
2015 20 25 28 23 24

 

01.05.2015
NJOFTIM

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), të hënën, 4 maj 2015, organizon "Konferencën Rajonale për Arsimin e Lartë dhe Hulumtimin Shkencor". Kjo konferencë ka për qëllim forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe ndërkombëtarë përmes shkëmbimit të përvojave dhe praktikave të mira ndërmjet Republikës së Kosovës, rajonit dhe më gjërë në fushën e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor.

    më shumë

04.05.2015
Konferenca Rajonale për Arsimin e Lartë dhe Kërkimin Shkencor

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka organizuar Konferencën Rajonale për Arsimin e Lartë dhe Hulumtimin Shkencor, e cila po mbahet sot në Prishtinë dhe ka për qëllim forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe ndërkombëtarë përmes shkëmbimit të përvojave dhe praktikave të mira ndërmjet Republikës së Kosovës, rajonit dhe më gjërë në fushën e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor.

    më shumë

05.05.2015
Marrëveshje Bashkëpunimi edhe për 55 bursa për studime në Universitetin e Sheffield-it

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami dhe përfaqësuesi i Universitetit tё Sheffield-it, Fakulteti Ndërkombëtar "CITY College", z. Ioannis Ververidis nënshkruan sot Marëveshje Bashkëpunimi për vitin 2015/ 2016, me të cilën do të vazhdohet skema e bursave për tri ciklet e studimit Bachelor, Master dhe PhD. Në ceremoninë e nënshkrimit të Marrëveshjes ka marrë pjesë edhe shefja e Zyrës ndërlidhëse të Greqisë në Prishtinë, Konstantina Athanassiadou.

    më shumë

05.05.2015
Ministri Bajrami vizitoi disa institucione të arsimit në Gjakovë dhe Malishevë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka vizituar sot Qendrën e Kompetencës në Malishevë, më pas Universitetin e Gjakovës "Fehmi Agani" si dhe dy shkolla (Shkollën Fillore "Kelmend Rizvanolli" dhe Shkollën e Mesme të Muzikës "Prenk Jakova") në Gjakovë.

    më shumë

06.05.2015
Ministri Bajrami kërkoi nga DKA-të angazhim maksimal për organizimin e Provimit të Maturës dhe Testit të Arritshmërisë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka kërkuar sot nga Drejtoritë Komunale të Arsimit (DKA) të mobilizohen për një organizim sa më të mirë të Provimit të Maturës dhe të Testit të Arritshmërisë, duke qenë se tashmë jemi afër përfundimit të vitit shkollor.

    më shumë

06.05.2015
Ministri Bajrami mori pjesë në hapjen e edicionit të 9-të të Panairit të Edukimit

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami mori pjesë në ceremoninë e hapjes së edicionit të 9-të të Panairit të Edukimit, i cili po mbahet në Prishtinë.

    më shumë

08.05.2015
Njoftim për Provimin e Maturës Shtetërore

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), me qëllim të informimit të drejtë dhe me kohë, njofton të gjitha Drejtoritë Komunale të Arsimit, personelin arsimor të shkollave të mesme të larta, maturantët dhe komunitetin shkollor që të ndërmarrin të gjitha përgatitjet për organizimin dhe mbajtjen e Provimit të Maturës Shtetërore, i caktuar të mbahet në afatin e Qershorit (dita e parë në 6 qershor 2015, dita e dytë në 20 qershor 2015) dhe në afatin e Gushtit (dita e parë në 29 gusht 2015, dita e dytë në 5 shtator 2015), në bazë të Ligjit Nr. 03/L-018 për Provimin Përfundimtar dhe Provimin e Maturës Shtetërore (6 nëntor 2008).

    më shumë

08.05.2015
Ministri Bajrami vizitoi shkollën “Xhemajl Mustafa” dhe shkollën “Model” në Prishtinë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka vizituar shkollën fillore dhe të mesme të ulët "Xhemajl Mustafa" dhe shkollën "Model" në Prishtinë, e cila sot ka shënuar edhe një vjetorin e themellimit të saj.

    më shumë

08.05.2015
Ministri Bajrami mori pjesë në hapjen e Kongresit Ndërkombëtar për Shkenca Mjekësore – KISCOMS

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka marrë pjesë në hapjen e Kongresit Ndërkombëtar për Shkenca Mjekësore - KISCOMS 5, i cili ka për qëllim stimulimin dhe ngritjen e vetëdijes dhe interesimit të studentëve dhe profesionistëve të rinj të shkencave mjekësore, mbi rëndësinë e punës, projekteve e hulumtimeve shkencore.

    më shumë

12.05.2015
Ministri Bajrami priti ambasadoren franceze dhe përfaqësues së Aleancës Franceze në Kosovë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka pritur sot ambasadoren e Francës në Kosovë, znj. Maryse Daviet dhe udhëheqësit e Aleancës Franceze në Kosovë, me të cilët bisedoi për zhvillimet dhe reformat që po bëhen në të gjitha nivelet e arsimit.

    më shumë

12.05.2015
Të dashur fitues të grupit NatEv Explorer dhe të gjimnazit “Hasan Nahi”,

Këto ditë kemi marrë dy lajme të rëndësishme: Projekti i grupit të studentëve nga Kosova "NatEv Explorer" fitoi çmimin "People's Choice Aëard" në kuadër të garës "NASA Space Apps Challenge" dhe lajmi tjetër është se nxënësit e Gjimnazit "Hasan Nahi" kanë marrë dy medalje argjendi në Olimpiadën ndërkombëtare "I SWEEEP-2015" në SHBA.

    më shumë

12.05.2015
Filloi punimet konferenca shkencore “Java e Shkencës në Kosovë – 2015”

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MAShT), ka organizuar konferencën shkencore vjetore "Java e Shkencës në Kosovë- 2015", e cila ka filluar sot punimet në Prishtinë, e ku do të prezantohen rreth 280 punime shkencore nga të gjitha fushat nga 600 autorë dhe koautorë nga Kosova dhe vende të ndryshme të Evropës.

    më shumë

13.05.2015
Universiteti i Gjilanit, i Mitrovicës dhe i Gjakovës pavarësohen nga Universiteti i Prishtinës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami dhe rektori i Universitetit të Prishtinë "Hasan Prishtina", z. Ramadan Zejnullahu, kanë nënshkruar marreveshje me u.d. rektorët e Universitetit të Gjilanit, Mitrovicës dhe Gjakovës, me të cilën këto universitete të reja publike pavarësohen nga Universiteti i Prishtinës.

    më shumë

14.05.2015
Ministri Bajrami priti kryetarin e Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Arteve Prof .Dr.h.c.Felix Unger

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë z. Arsim Bajrami , priti në takim kryetarin e Akademisë së Evropiane të Shkencave dhe Arteve , Prof .Dr.h.c.Felix Unger me bashkëpunëtorë , me të cilin bisedoi për mundësitë e bashkëpunimit të Akademisë së Arteve dhe të Shkencave të Kosovës (ASHAK) dhe Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Arteve.

    më shumë

19.05.2015
MAShT filloi debatin publik për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara në Universitetin e Prishtinës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë , z Arsim Bajrami, në Universitetin "Hasan Prishtina" të Prishtinës, para anëtarëve të Senatit, Këshillit Drejtues dhe menaxhmentit, ka hapur debatin për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe Projektligjin për Profesionet e Rregulluara, debat ky i cili javët e ardhshme do të zhvillohet në të gjitha njësitë akademike të këtij institucioni dhe institucioneve tjera të arsimit të lartë në Kosovë, shoqërinë civile, mediat dhe akterë të tjerë.

    më shumë

20.05.2015
U mbajt debat publik për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara në Universitetin e Prizrenit

Debati publik për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara ka vazhduar sot në Universitetin "Ukshin Hoti" në Prizren.

    më shumë

21.05.2015
Ministri Bajrami vizitoi dy shkolla në Deçan dhe në Junik dhe mori pjesë në debatin për dy Projektligjet, i cili u mbajt në Universitetin e Pejës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, ka zhvilluar disa aktivitete gjatë ditës së sotme: ka marrë pjesë në 100 vjetorin e shkollës fillore dhe të mesme të ulët "Sylë Alaj" në Drenoc të Deçanit, ka vizituar shkollën "Edmond Hoxha në Junik, ndërsa ka marrë pjesë edhe në debatin e radhës për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara, i cili është mbajtur në Universitetin "Haxhi Zeka" në Pejë.

    më shumë

21.05.2015
Të dashur nxënës të klasave të nënta

Nesër është një ditë e veçantë për Ju - do t'i nënshtroheni Testit të Arritshmërisë. Por, kjo është ditë e veçantë edhe për prindërit tuaj, mësimdhënësit tuaj dhe për të gjithë ne, sepse rezultatet e këtij Testi, do të ju drejtojnë në arsimimin e mëtutjeshëm.

    më shumë

22.05.2015
Ministri Bajrami vizitoi nxënësit gjatë mbajtjes së Testit të Arritshmërisë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka vizituar nxënësit gjatë mbajtjes së Testit të Arritshmërisë për klasat e nënta, të cilët po testoheshin në shkollën "Eqrem Çabej" në Vushtrri.

    më shumë

22.05.2015
Ministri Bajrami mori pjesë në debatin me studentët për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë sot në debatin publik për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara, i cili kësaj radhe është mbajtur me përfaqësuesit e organizatave studentore të Universitetit "Hasan Prishtina" në Prishtinë.

    më shumë

24.05.2015
NJOFTIM

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, do të qëndrojë për një vizitë zyrtare në Bujanoc dhe Preshëvë, nesër (e hënë), 25 maj 2015, ku do të ketë disa takime dhe vizita në shkolla, për të parë mundësitë e bashkëpunimit për arsimin në gjuhën shqipe në këto komuna.

    më shumë

25.05.2015
Ministri Bajrami qëndroi për vizitë zyrtare në Bujanoc dhe Preshevë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, ka qëndruar sot për vizitë zyrtare në Bujanoc dhe Preshevë, ku ka pasur takime me udhëheqës të institucioioneve, udhëheqës të shkollave dhe nxënës.

    më shumë

26.05.2015
Ministri Bajrami mori pjesë në ndarjen e çmimit “Dr. Honoris Causa” për znj. Roze Mari DiCarlo nga Universiteti i Pejës

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së titullit "Dr. Honoris Causa", ambasadores amerikane në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, znj. Roze Mari DiCarlo, nga ana e Universitetit "Haxhi Zeka" në Pejë.

    më shumë

26.05.2015
Në Fakultetin e Edukimit u mbajt debati për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë sot në debatin publik për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara, i cili u mbajt me mësimdhënësit e Fakultetit të Edukimit të Universitetit "Hasan Prishtina" në Prishtinë.

    më shumë

 

KOMENTET DHE SUGJERIMET TUAJA

Klikoni këtu për komentet/sugjerimet tuaja >>>

KALENDARI I NGJARJEVE

 

Kalendari i të gjitha ngjarjeve >>>