22.10.2009, - E Enjte
Me aktivitete artistike në Art Figurativ dhe Letërsi, do të shënohet përvjetori i Konventës për të Drejtat e Fëmijëve

Konventa për të Drejtat e Fëmijëve u nënshkrua me 20 nëntor në vitin 1989 nga 191 vende të Botës. Kjo ditë, shënohet në mbarë Globin me aktivitete të ndryshe në fushën e të drejtave të fëmijëve. Kësaj iniciative, ju ka bashkangjitur vite me parë edhe Kosova.

Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë -MASHT në bashkëpunim me UNICEF-in janë duke organizuar aktivitetet për shënimin e 20 nëntorit, përvjetorit të Konventës për të Drejtat e Fëmijëve. Kjo është bërë e ditur në takimin e fundit me Drejtorët e Drejtorive Komunale të Arsimit në Kosovë .

Sivjet, ndër aktivitetet kryesor është gara mbarë shtetërore në fushën e letërsisë dhe artit figurativ, ku përfshinë tri nivelet e arsimit parauniversitar, nga klasa e parë deri në klasën e trembëdhjetë.

Në nivelin e parë përfshihen nxënësit nga klasa 1-5, në nivelin e dytë, nga klasa 6-9 dhe në nivelin e tretë nga klasa 10-12 apo 13. Tema e punimeve do të jetë "20 vjetori i Konventës për të Drejtat e Fëmijëve",e cila është një temë mjaft e gjerë ku fëmijët do të kenë mundësi të paraqesin idetë për të drejtat e tyre në punimet artistike në fushën e artit figurativ dhe të letërsisë. Tri vendet fituese për të gjitha nivelet do të shpërblehen nga MASHT dhe UNICEF.

Drejtorët e Drejtorive Komunale të Arsimit , obligohen që të informojnë të gjitha shkollat e Republikës së Kosovës për të organizuar këtë aktivitet i cili duhet të përmbyllet deri me 5 nëntor të këtij viti . Në këtë garë artistike të drejtë pjesëmarrjeje kanë të gjithë nxënësit ,ndërkaq punimet fituese në nivel komunal do të sillen në MASHT, në Njësinë për të Drejtat e Njeriut deri me 5 nëntor 2009.

 

  <<< Kthehu prapa   |   Shtyp këtë artikull   |   Dërgo me email   |   A   A   A

Share Share

 

30.01.2015, - E Premte
Ministri Bajrami priti ambasadorin e Austrisë në Kosovë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami priti sot ambasadorin e Austrisë në Kosovë, z. Johann Brieger,...

  më shumë>>>

29.01.2015, - E Enjte
Ministri Bajrami mori pjesë në konferencën për Testin e orjentimit në karrierë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë në konferencën kombëtare "Testi i...

  më shumë>>>

27.01.2015, - E Martë
Ministri Bajrami priti drejtuesit e Fondit Kosovaro-Amerikan për Arsim (KAEF)

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë z. Arsim Bajrami, ka pritur sot udhëheqës të Fondit Kosovaro-Amerikan për...

  më shumë>>>

27.01.2015, - E Martë
Ministri Bajrami mori pjesën në konferencën “Mbi praktikat e mira për fëmijët që kanë braktisë dhe janë jashtë shkolle”

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami mori pjesë në konferencën me temë: "Mbi praktikat e mira...

  më shumë>>>

 

KOMENTET DHE SUGJERIMET TUAJA

Klikoni këtu për komentet/sugjerimet tuaja >>>