14.09.2012, - E Premte
Ministri Buja mori pjesë në sipoziumin shkencor për atdhetarin Adem Gllavica

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ramë Buja ka marrë pjesë në sipoziumin shkencor kushtuar jetës dhe veprës së atdhetarit Adem Gllavica, ngjarje me të cilën edhe është shënuar dita e shkollës që mban emrin e tij në Lipjan.

Ministri Buja përshëndeti punimet e këtij simpoziumi dhe angazhimin që është bërë për ta ndëruar Adem Gllavicën. "Ai nuk ka nevojë për lavdinë tonë, por ne kemi nevojë për lavdinë e tij", tha ministri.

Kjo puna e Ademvëve, tha ministri Buja, është e çuditshme pak. "Ademi i parë krijoji botën, dhe nuk ishte bota pa Ademin e parë. Pa Ademin tonë të madh, bacën Adem Gllavica nuk do të ishte as ky simpozium, po as angazhimi patriotik e kombëtar i asaj kohe kur ai punonte, vepronte e luftonte. Nuk do të ishte në asnjë mënyrë rezistenca kombëtare, një rezistencë e veçantë me shpirt e zemër dhe qëndresë fizike e psikqike e Ademit të tretë, Adem Demaqit. Nuk do trë bëhej në asnjë mënyrë lufta e madhe çlirimtare që kulmoi me lirinë e Kosovës, e Adem Jasharit. Ademët tanë tanë na kanë sjellë fat dhe atë që është kulmorja - lirinë dhe ne i falenderojmë nga zemra dhe do t'i kujtojmë gjithmonë edhe ata që janë gjallë dhe ata që na kanë ikur nga jeta", tha ministri Buja.

Në këtë simpozium, ndër të tjerë, shpalosën kujtime nga puna dhe veprimtaria e përbashkët me atdhetarin Gllavica edhe akademik Idriz Ajeti, atdhetari Adem Demaçi dhe bashkëveprimtarë të tjerë.

Simpoziumi po mbahet nën patronatin e kryetarit të Komunës së Lipjanit, Shukri Buja.

 

  <<< Kthehu prapa   |   Shtyp këtë artikull   |   Dërgo me email   |   A   A   A

Share Share

 

19.12.2014, - E Premte
Ministri Bajrami vizitoi Universitetin Publik “Haxhi Zeka” në Pejë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë z. Arsim Bajrami, ka vizituar sot Universitetin Publik "Haxhi Zeka" në Pejë, ku...

  më shumë>>>

17.12.2014, - E Mërkurë
Ministri Bajrami priti ambasadorin e Shqipërisë në Prishtinë

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami priti në takim ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë,...

  më shumë>>>

18.12.2014, - E Enjte
Ministri Bajrami priti ministrin e Diasporës, z. Valon Murati

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka pritur sot në takim Ministrin e Diasporës, z. Valon Murati....

  më shumë>>>

18.12.2014, - E Enjte
Ministri Bajrami priti në takime të ndara përfaqësues të Bankës Botërore dhe të Agjencionit Gjerman për Bashkëpunim Ndërkombëtar

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka pritur në takim udhëheqës të Bankës Botërore...

  më shumë>>>

 

KOMENTET DHE SUGJERIMET TUAJA

Klikoni këtu për komentet/sugjerimet tuaja >>>