01.06.2011, - E Mërkurë
Shënohet 1 qershori Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve

Me rastin e ditës ndërkombëtare të fëmijëve, në sheshin " Nëna Tereze", në Prishtinë qindra fëmijët nxënës të shkollave fillore të kryeqendrës sonë shënuan këtë festë gëzimi .

Ata shprehën ndjesitë e tyre , emocionet përmes lojërave të ndryshme, këngësh e vallesh si dhe përmes vizatimeve që në vete përmbanin mesazhe interesante kundër dhunës ndaj fëmijëve dhe nevojën për një kujdes të shtuar ndaj tyre . Fëmijët njëherësh kërkuan që të parandalohen dukuritë negative në vendin tonë, siç janë droga, alkooli, duhani etj. si dhe kërkuan kushte më të mira jetese për ta.

Ministri Buja, qëndroi për disa çaste në mesin e disa krijuesve të vegjël artistik me ç`rast u shpreh se shpreson që në vitin e ardhshëm të mos ketë vend për kësi lloj mesazhesh.
Në një prononcim të shkurtër për media , ministri Buja ndër tjera tha se,
"Elementi i parë i mirë është që fëmijët janë në dijeni për dukuritë e tilla negative dhe shprehja e tyre artistike me vizatimet e tyre, mbase të thjeshta por është shumë domethënëse. Ata i bëjnë një luftë të vogël këtyre dukurive dhe na bëjnë me dije ne të tjerëve që kemi më shumë forcë dhe mundësi për ta luftuar këtë dukuri, që ta bëjmë punën tonë", është shprehur ministri Buja .
Ai shtoi se ka marrë mesazhin e fëmijëve nga vizatime e tyre dhe ka theksuar se do ta kryej punën e tij me ndërgjegje.
"Mund të them se nuk po bëhet ajo çfarë është e nevojshme për tu bërë në plotësinë e saj, por ne jemi në përpjekje të vazhdueshme që ta bëjmë atë më të mirën", ka theksuar Buja.

masht_dita_large_1.jpg

Dita ndërkombëtare e fëmijëve , në forma të ndryshme manifestimesh kulturo-artistike është shënuar edhe në qendra tjera të Kosovës.

  <<< Kthehu prapa   |   Shtyp këtë artikull   |   Dërgo me email   |   A   A   A

Share Share

 

29.05.2015, - E Premte
Ministri Bajrami priti udhëheqës regjional dhe të Zyrës në Kosovë të UNICEF-it

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami, priti sot në takim një delegacion të UNICEF-it, të...

  më shumë>>>

28.05.2015, - E Enjte
Ministri Bajrami mori pjesë në prezantimin e raportit dhe të planit e punës të Programit për Arsim Themelor të USAID-it

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë në prezantimin e raportit të katërt...

  më shumë>>>

27.05.2015, - E Mërkurë
Ministrat Bajrami dhe Muller konfirmuan vazhdimin e bashkëpunimit Gjermani-Kosovë në arsim

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami dhe ministri gjerman për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, z. Gerd...

  më shumë>>>

26.05.2015, - E Martë
Në Fakultetin e Edukimit u mbajt debati për Projektligjin për Arsimin e Lartë dhe atë për Profesionet e Rregulluara

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka marrë pjesë sot në debatin publik për Projektligjin...

  më shumë>>>

 

KOMENTET DHE SUGJERIMET TUAJA

Klikoni këtu për komentet/sugjerimet tuaja >>>